Autor Thema: TVheadend doesn't display device after initial scan  (Gelesen 11074 mal)

fullcorn

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 10
    • Profil anzeigen
TVheadend doesn't display device after initial scan
« am: Mai 29, 2012, 02:38:11 Nachmittag »
Hey there,

I'm trying to use the MediaTV stick (Non Pro) for DVB-C with TVheadend (2.13~git20120305.0664329) as teh backend and XBMC (11) as a frontend on Ubuntu 12.04.

I installed the stick with this:

$ wget http://www.sundtek.de/media/sundtek_netinst.sh
$ chmod 777 sundtek_netinst.sh
$ sudo ./sundtek_netinst.sh

which made teh stick appear in TVheadend, And I also did a scan and also found quite a couple of stations.

But now there's no device listed any more under TV adapters. Also if you try to play a channel it says:

No transponder available for subscription "HTTP" to channel

$ /opt/bin/mediaclient --lc gives me this output:

**** List of Media Clients ****
/dev/dvb/adapter0/frontend0:
  2251 ... tvheadend
/dev/dvb/adapter0/dvr0:
  2251 ... tvheadend
/dev/dvb/adapter0/demux0:
  No client connected
/dev/mediainput0:
  No client connected

When starting TVheadend from terminal this is the output:

[INFO]:dvb: Found adapter /dev/dvb/adapter0 (Sundtek DVB-C (0/0)) via PCI
[INFO]:dvr: Creating new configuration ''
[WARNING]:dvr: Output directory for video recording is not yet configured for DVR configuration "". Defaulting to to "/home/tv/Videos". This can be changed from the web user interface.
[INFO]:CSA: Using SSE2 128bit parallel descrambling
[NOTICE]:START: HTS Tvheadend version 2.13~git20120305.0664329-ppa1~precise started, running as PID:3014 UID:1002 GID:1002, settings located in '/home/tv/.hts/tvheadend'
[INFO]:AVAHI: Service 'Tvheadend' successfully established.



I don't really understand why it doesn't work.

Could anybody point me in the right direction please?

-peter
« Letzte Änderung: Mai 29, 2012, 02:48:45 Nachmittag von fullcorn »

Sundtek

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Beiträge: 8330
    • Profil anzeigen
Re:TVheadend doesn't display device after initial scan
« Antwort #1 am: Mai 29, 2012, 03:58:09 Nachmittag »
According to /opt/bin/mediaclient --lc your TVHeadend setup is already using the TV Tuner, maybe try to restart your PC and retry?

Difficult to say what's going on on your side without more information.

You write you start it from terminal, maybe another session is interfering?
Failure is a good thing! I'll fix it

fullcorn

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 10
    • Profil anzeigen
Re:TVheadend doesn't display device after initial scan
« Antwort #2 am: Mai 29, 2012, 04:13:24 Nachmittag »
thank you for the reply.

I tried rebooting the system, but it's the same.

actually I restartet tvheadend with with "tvheadend restart".

What is also strange, if I end TVheadend, and nothing is using the stick - Kaffine doesn't even see the stick.

What information can I provide to help you help me :) ? I'm not really a "tuxpert", so I don't really know where to look.

-peter

Sundtek

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Beiträge: 8330
    • Profil anzeigen
Re:TVheadend doesn't display device after initial scan
« Antwort #3 am: Mai 29, 2012, 05:46:07 Nachmittag »
For Ubuntu you can try those Kaffeine versions:

AMD64:
http://www.sundtek.de/support/kaffeine_1.2.2-1ubuntu3_amd64.deb
X86:
http://www.sundtek.de/support/kaffeine_1.2.2-1ubuntu3_i386.deb


For TVHeadend, you need to enable the scanned transponders or map it.
The TV Tuner should definitely still be visible under adapters, to verify that just run /opt/bin/mediaclient --lc (lc stands for list clients).
Failure is a good thing! I'll fix it

fullcorn

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 10
    • Profil anzeigen
Re:TVheadend doesn't display device after initial scan
« Antwort #4 am: Mai 30, 2012, 02:43:53 Nachmittag »
Thank you for the reply. Kaffiene works now in the meantime!

Also tvheadend - the problem is that the serivce gets started before the USB stick is recognized. it works when I stop the service and start it manually again (restart actaully only starts a new instance)

By chance, does anyone have an idea how to postpone the start of tvheadend?

-peter

Sundtek

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Beiträge: 8330
    • Profil anzeigen
Re:TVheadend doesn't display device after initial scan
« Antwort #5 am: Mai 30, 2012, 04:25:30 Nachmittag »
The driver has hooks for starting applications once a device is available:

echo device_attach=/usr/bin/restarttvh.sh > /etc/sundtek.conf


/usr/bin/restarttvh.sh
#!/bin/bash
/etc/init.d/tvheadend restart

chmod 777 /usr/bin/restarttvh.sh
Failure is a good thing! I'll fix it

fullcorn

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 10
    • Profil anzeigen
Re:TVheadend doesn't display device after initial scan
« Antwort #6 am: Mai 31, 2012, 01:27:32 Nachmittag »
wow, what a cool idea!

When I enter the first line, it says that "bash: /etc/sundtek.conf: Permission denied" even when I put sudo in front of the command. Do you know what I'm doing wrong?

fullcorn

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 10
    • Profil anzeigen
Re:TVheadend doesn't display device after initial scan
« Antwort #7 am: Mai 31, 2012, 01:30:34 Nachmittag »
never mind, I found it out - need to be root...