Autor Thema: SkyTV VIII issue  (Gelesen 98 mal)

okrisz

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 4
    • Profil anzeigen
SkyTV VIII issue
« am: September 07, 2018, 03:14:40 Nachmittag »
Hi,

I have 2 Sundtek SkyTV sticks.  One older version (version VI)  and I just received a new one which is version VIII.

I have no problem with the old stick on a raspberry 3 B+ using Libreelec and Tvheadend. Everything works just fine.

But when I replace the old SkyTV stick with the new one I have issues on HD channels. (I updated the Sundtek driver)  I have a lot of Continuity errors and the stream stalls for 1-3 secs regularly so any HD channel basically unwatchable.

What do you suggest to do?




Sundtek

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Beiträge: 7748
    • Profil anzeigen
Re: SkyTV VIII issue
« Antwort #1 am: September 07, 2018, 03:35:10 Nachmittag »
Hi,

can you join the chat?

https://support.sundtek.de/chat.php

also which transponder?
« Letzte Änderung: September 07, 2018, 04:07:19 Nachmittag von Sundtek »
Sundtek Support Engineer

okrisz

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 4
    • Profil anzeigen
Re: SkyTV VIII issue
« Antwort #2 am: September 07, 2018, 04:15:23 Nachmittag »
Thor 1W   -   DVB-S Network/12034.36V/Nat Geo Wild HD


Sundtek

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Beiträge: 7748
    • Profil anzeigen
Re: SkyTV VIII issue
« Antwort #3 am: September 07, 2018, 05:13:11 Nachmittag »
In Detail (just for us):
SIGNAL: [.............................    ] ( 89%)
SATQUALITY:  72% 
SNR:  10 
BER:      0
FREQ: 11842560   KHz
LOCKED: YES
SYS: DVB-S2
SYM: 30000000
FEC: FEC_3_4
MOD: PSK_8
VOLTAGE: V(13V)
TONE: ON

> FE00 - RECEIVED DATA WITHIN 1 SECONDS 8386560
RECEIVED DATA WITHIN 1 SECOND: 8386560
Sundtek Support Engineer

Sundtek

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Beiträge: 7748
    • Profil anzeigen
Re: SkyTV VIII issue
« Antwort #4 am: September 07, 2018, 06:00:09 Nachmittag »
We have not seen that issue before on the raspberry PI, however increasing the cpu frequency improved or fixed that issue.

either
* in the config.txt or
* mediaclient --cpupush=performance
or (in case mediaclient is not found):
* /opt/bin/mediaclient --cpupush=performance
Sundtek Support Engineer