Autor Thema: Installation on a Dreambox settopbox  (Gelesen 91007 mal)

RonH

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 13
    • Profil anzeigen
Re:Installation on a Dreambox settopbox
« Antwort #45 am: Juni 15, 2012, 07:14:19 Nachmittag »
What does that do? Can you give a bit more information?
I already installed a sundtek stick, and that's working fine, so all drivers are installed and working fine. It's only with this second stick that after every reboot, I have to activate the second adopter as you can read on the first page.
« Letzte Änderung: Juni 15, 2012, 07:22:42 Nachmittag von RonH »

Sundtek

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Beiträge: 8034
    • Profil anzeigen
Re:Installation on a Dreambox settopbox
« Antwort #46 am: Juni 15, 2012, 07:21:43 Nachmittag »
it's an enigma2 plugin which allows you to perform the driver installation and configuration with the remote control
Failure is a good thing! I'll fix it

RonH

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 13
    • Profil anzeigen
Re:Installation on a Dreambox settopbox
« Antwort #47 am: Juni 15, 2012, 07:23:44 Nachmittag »
Just edited my former post: The Sundtek stick was already installed and working, it's only the second stick which I have to activate every time after a reboot.

Sundtek

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Beiträge: 8034
    • Profil anzeigen
Re:Installation on a Dreambox settopbox
« Antwort #48 am: Juni 15, 2012, 08:50:51 Nachmittag »
the sundtek control center also helps you with that
Failure is a good thing! I'll fix it

RonH

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 13
    • Profil anzeigen
Re:Installation on a Dreambox settopbox
« Antwort #49 am: Juni 15, 2012, 09:15:29 Nachmittag »
Is this Markus? I'm not familiar that you answer so short.  :(

I've read the complete thread, and I don't find anything about the  sundtek control center.
I just want a command to start it automatically, is that so hard?
Your installation manual in this thread is so complete, but only this thing is missing.

Sundtek

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Beiträge: 8034
    • Profil anzeigen
Re:Installation on a Dreambox settopbox
« Antwort #50 am: Juni 18, 2012, 07:03:53 Nachmittag »
Try this one on a telnet console:

Zitat
cd /tmp
wget http://www.sundtek.de/support/multituner.sh
chmod 755 multituner.sh
./multituner.sh
« Letzte Änderung: September 15, 2012, 08:32:15 Nachmittag von Sundtek »
Failure is a good thing! I'll fix it

RonH

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 13
    • Profil anzeigen
Re:Installation on a Dreambox settopbox
« Antwort #51 am: September 15, 2012, 07:46:55 Nachmittag »
Hi, sorry for my late reply, had 'some' troubles with my receiver.

Thanks for the script, it works now.
There's just one typo, the last line has to start with ./ :)

Sundtek

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Beiträge: 8034
    • Profil anzeigen
Re:Installation on a Dreambox settopbox
« Antwort #52 am: September 15, 2012, 08:32:30 Nachmittag »
Hi, sorry for my late reply, had 'some' troubles with my receiver.

Thanks for the script, it works now.
There's just one typo, the last line has to start with ./ :)

you're right .. I updated it thanks!
Failure is a good thing! I'll fix it

Pino

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 2
    • Profil anzeigen
Re:Installation on a Dreambox settopbox
« Antwort #53 am: August 14, 2014, 11:30:10 Vormittag »
Hi,

2 days ago I bought Sundtek MediaTV Digital Home (DVB-C/T/T2) for my Dreambox 8000.
I installed the drivers I found here (I installed via IP address ... cool feature!).

This is the situation: the device works... but only for DVB-T channels.
I bought it to receive DVB-T2 channels, but when I search for them, they don't arrive!
In last 2 days I spent a lot of time to understand where is the problem?
I live in Finland, and here the DVB-T2 standard is a reality. I have the antenna ready for that kind of frequencies, but the Dreambox "sees" only DVB-T frequencies.
Why?
What I'm doing wrong?
I searched in the terrestrial.xml it seems alright... I see Suomi (Finland) DVB-T/DVB-T2 list, but I'm wondering if those frequencies are updated... Are they?
Of course I checked also in the options of my Dreambox that the Sundtek MediaTV Digital Home is set as DVB-T2 and frequencies are for Finland.

What else should I do?
Does it (maybe) works only with certain Dreambox images?
And by the way, does the remote control I received with the Sundtek MediaTV Digital Home, works with the Dreambox (do I need it?).

Thank you in advance! I hope you can help me!
Because I would be very disappointed. My Dreambox had already the receiver for DVB-T channels, and I didn't need to buy another one...

Pino

Sundtek

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Beiträge: 8034
    • Profil anzeigen
Re:Installation on a Dreambox settopbox
« Antwort #54 am: August 14, 2014, 11:38:14 Vormittag »
Dreamboxes officially do not support DVB-T2, however you can use the device and tunnel DVB-T2 through DVB-T (also only select DVB-T in the Windows installer, DVB-T2 is also supported through DVB-T mode!)

The problem here is that you need to scan those channels manually, because they will not be scanned with the default DVB-T frequency tables.

Do you know the DVB-T2 frequencies in your area?
Failure is a good thing! I'll fix it

Pino

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 2
    • Profil anzeigen
Re:Installation on a Dreambox settopbox
« Antwort #55 am: August 15, 2014, 03:14:55 Nachmittag »
Dreamboxes officially do not support DVB-T2, however you can use the device and tunnel DVB-T2 through DVB-T (also only select DVB-T in the Windows installer, DVB-T2 is also supported through DVB-T mode!)

The problem here is that you need to scan those channels manually, because they will not be scanned with the default DVB-T frequency tables.

Do you know the DVB-T2 frequencies in your area?

Hi and thank you very much for you answer!
Well, it was as I thought: the terrestrial.xml was wrong or not updated.
Does it come with your drivers?
Anyway searching and searching (it was difficult...) I found an updated terrestrial.xml file. Now I receive all the DVB-T2 channels!
I'm happy about that, but... the HD channels are really slow to open!
Some times the Dreambox stucks on the channel for 10 or 20 seconds... nothing happens...
there is only a freezed picture, so if I try to change the channel and come back, then maybe in 5 seconds I see the channel...
It's quite annoying...
Are there some option to choose, to change to have a better reception of the HD channels?
Thanks in advance!

Pino

Sundtek

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Beiträge: 8034
    • Profil anzeigen
Re:Installation on a Dreambox settopbox
« Antwort #56 am: August 15, 2014, 03:37:25 Nachmittag »
Hi,

try to change the position of the antenna, I guess that should be the reason.

If you log in with Telnet you can run following command:

/opt/bin/mediaclient --readsignal=0 -d /dev/dvb/adapter1/frontend0

to monitor the signal strength on the console (abort with ctrl-c)
Failure is a good thing! I'll fix it

kiza

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 4
    • Profil anzeigen
Re:Installation on a Dreambox settopbox
« Antwort #57 am: August 15, 2014, 05:13:38 Nachmittag »
Hi,

I have received my Sundtek MediaTV Pro USB tuner today. It was installed in genuine DM8000 receiver. Having a problem with reception of DVB-T2 channels. They were found and are on my list. Very often when I go to HD version (that uses T2) there is a message "Tune failed" and the only way is to go one channel up or down (SD on DVB T). I live in England and the same antenna is used for my DVB-T2 TV and works fine. Also EPG on DVB-T2 MUX is corrupted. The corruption also shows on normal T channels when I view EPG list, but as soon as I go to SD channel EPG shows fine. But EPG on T2 (for both SD and HD) channels is not good. One more problem. Normally when I reboot DM8000 (with DM terrestrial tuner) terrestrial EPG is always blank and populates on reception. With Sundek tuner the corrupted EPG shows immediately after reboot. It seems that Sundtek Plugin is responsible for EPG generation rather that DM8000.
Hope this makes sense. Thanks!

Sundtek

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Beiträge: 8034
    • Profil anzeigen
Re:Installation on a Dreambox settopbox
« Antwort #58 am: August 15, 2014, 06:41:15 Nachmittag »
Does this affect all your HD channels? Or just one Mux?

EPG is parsed by the Dreambox filters. Normally there shouldn't be an issue, what does the signal strength command say?

And which channel parameters did you set? Setting the wrong ones can definitely also be the root cause for a bad picture.
Usually there should not be a problem, since all tuners have been tested before leaving our factory.
« Letzte Änderung: August 15, 2014, 06:46:27 Nachmittag von Sundtek »
Failure is a good thing! I'll fix it

kiza

  • Newbie
  • *
  • Beiträge: 4
    • Profil anzeigen
Re:Installation on a Dreambox settopbox
« Antwort #59 am: August 15, 2014, 07:10:50 Nachmittag »
Does this affect all your HD channels? Or just one Mux?

EPG is parsed by the Dreambox filters. Normally there shouldn't be an issue, what does the signal strength command say?

And which channel parameters did you set? Setting the wrong ones can definitely also be the root cause for a bad picture.
Usually there should not be a problem, since all tuners have been tested before leaving our factory.

There are two DVB T2 muxes and they have a mixture of SD and HD channels. The issues with reception, that I am having, are only if I go from DVB T to DVB T2 MUX. Once T2 shows I can go between different channels on the same MUX without problems. The picture never freezes or misbehaves. 50% of time, if I go from DVB T to DVB T2 it shows "Tune failed".
I am unable to upload Screenshots!