Willkommen Gast. Bitte einloggen oder registrieren.

Einloggen mit Benutzername, Passwort und Sitzungslänge

 
Erweiterte Suche

17422 Beiträge in 2088 Themen- von 2971 Mitglieder - Neuestes Mitglied: HD_Tech

November 17, 2017, 09:23:06 pm
Sundtek Support ForumEnglishSundtek MediaTV Pro (Europe)Installation on a Dreambox settopbox
Seiten: 1 ... 3 4 [5] 6
Drucken
Autor Thema: Installation on a Dreambox settopbox  (Gelesen 69785 mal)
Sundtek
Administrator
Hero Member
*****
Beiträge: 7504


Profil anzeigen
« Antworten #60 am: August 15, 2014, 07:18:09 pm »

Can you contact us via Skype-chat (sundtek), or if you have another instant messenger we can also set that up)?

We won't be able to deal with that today, but possibly tomorrow.
Gespeichert

Sundtek Ltd. Support Engineer
kiza
Newbie
*
Beiträge: 4


Profil anzeigen
« Antworten #61 am: August 15, 2014, 08:43:43 pm »

Thanks! Will Skype you tomorrow.
Gespeichert
kiza
Newbie
*
Beiträge: 4


Profil anzeigen
« Antworten #62 am: August 16, 2014, 11:41:26 am »

I tried to contact Sundtek Support via Skype, a few minutes ago, but there was no answer.
Gespeichert
Sundtek
Administrator
Hero Member
*****
Beiträge: 7504


Profil anzeigen
« Antworten #63 am: August 16, 2014, 11:35:04 pm »

As discussed in Skype we will increase the tuning delay a little bit on T2 (plus 0.15 sek) that seems to solve the "Tune failed" for the EPG issue try another Dreambox image, this is not really related to our tuner (we don't have access to the EPG parser). But it's possible that the DM8000 cannot handle T2 EPG and that this garbles the EPG on your side.
Gespeichert

Sundtek Ltd. Support Engineer
jongbj
Newbie
*
Beiträge: 15


Profil anzeigen
« Antworten #64 am: März 02, 2015, 02:56:31 pm »

I already own a Sundteck MediaTV Pro II which I use on my VU+duo very happily.
As I want to add a cabel tuner, I was looking at buying a Sundteck MediaTV Pro III, as the II is no longer available.

My question is: can I expect the two USB tuners to work together, just as if there were 2 version II's? And in the manner of just following this thread to get them to work?

Thanks
Gespeichert
Sundtek
Administrator
Hero Member
*****
Beiträge: 7504


Profil anzeigen
« Antworten #65 am: März 02, 2015, 03:23:49 pm »

Hi,

yes the driver package supports all of our products (including those which are already EOL).

So yes you can use both versions at the same time.

The 3rd generation is even better than the second one (faster zapping and it supports DVB-T2) and the temperature is low.
The power consumption is nearly half of the old device.
« Letzte Änderung: März 02, 2015, 03:26:09 pm von Sundtek » Gespeichert

Sundtek Ltd. Support Engineer
jongbj
Newbie
*
Beiträge: 15


Profil anzeigen
« Antworten #66 am: März 14, 2015, 02:16:19 pm »

Hi,

I bought my second stick and after I used the Sundtek Control center, it is visible in the Vu+Duo. Somehow, the second stick refused to come out of stand-by:

when I select one channel on the TV it gives:

Code:
root@bm750:~# /opt/bin/mediaclient -e
**** List of Media Hardware Devices ****
device 0: [Sundtek MediaTV Pro (USB 2.0)]  DVB-C, DVB-T, ANALOG-TV, FM-RADIO, RE
MOTE-CONTROL, OSS-AUDIO, RDS
  [INFO]:
     STATUS: ACTIVE
  [BUS]:
     ID: 1-1
  [SERIAL]:
     ID: U111215160423
  [DVB-C]:
     FRONTEND: /dev/dvb/adapter1/frontend0
     DVR: /dev/dvb/adapter1/dvr0
     DMX: /dev/dvb/adapter1/demux0
  [DVB-T]:
     FRONTEND: /dev/dvb/adapter1/frontend0
     DVR: /dev/dvb/adapter1/dvr0
     DMX: /dev/dvb/adapter1/demux0
  [ANALOG-TV]:
     VIDEO0: /dev/video0
     VBI0: /dev/vbi0
  [FM-RADIO]:
     RADIO0: /dev/radio0
     RDS: /dev/rds0
  [REMOTECONTROL]:
     INPUT0: /dev/mediainput0
  [OSS]:
     OSS0: /dev/dsp0

device 1: [MediaTV Pro III USB (EU)]  DVB-C, DVB-T, DVB-T2, ANALOG-TV, FM-RADIO,
 REMOTE-CONTROL, OSS-AUDIO, RDS
  [INFO]:
     STATUS: STANDBY
  [BUS]:
     ID: 2-1
  [SERIAL]:
     ID: U150310172957
  [DVB-C]:
     FRONTEND: /dev/dvb/adapter2/frontend0
     DVR: /dev/dvb/adapter2/dvr0
     DMX: /dev/dvb/adapter2/demux0
  [DVB-T]:
     FRONTEND: /dev/dvb/adapter2/frontend0
     DVR: /dev/dvb/adapter2/dvr0
     DMX: /dev/dvb/adapter2/demux0
  [DVB-T2]:
     FRONTEND: /dev/dvb/adapter2/frontend0
     DVR: /dev/dvb/adapter2/dvr0
     DMX: /dev/dvb/adapter2/demux0
  [ANALOG-TV]:
     VIDEO0: /dev/video1
     VBI0: /dev/vbi1
  [FM-RADIO]:
     RADIO0: /dev/radio1
     RDS: /dev/rds1
  [REMOTECONTROL]:
     INPUT0: /dev/mediainput1
  [OSS]:
     OSS0: /dev/dsp1

When I select another TV connected and therefore want the second stick to start working. I get this readout:
Code:
root@bm750:~# /opt/bin/mediaclient -e
**** List of Media Hardware Devices ****
device 0: [Sundtek MediaTV Pro (USB 2.0)]  DVB-C, DVB-T, ANALOG-TV, FM-RADIO, RE
MOTE-CONTROL, OSS-AUDIO, RDS
  [INFO]:
     STATUS: ACTIVE
  [BUS]:
     ID: 1-1
  [SERIAL]:
     ID: U111215160423
  [DVB-C]:
     FRONTEND: /dev/dvb/adapter1/frontend0
     DVR: /dev/dvb/adapter1/dvr0
     DMX: /dev/dvb/adapter1/demux0
  [DVB-T]:
     FRONTEND: /dev/dvb/adapter1/frontend0
     DVR: /dev/dvb/adapter1/dvr0
     DMX: /dev/dvb/adapter1/demux0
  [ANALOG-TV]:
     VIDEO0: /dev/video0
     VBI0: /dev/vbi0
  [FM-RADIO]:
     RADIO0: /dev/radio0
     RDS: /dev/rds0
  [REMOTECONTROL]:
     INPUT0: /dev/mediainput0
  [OSS]:
     OSS0: /dev/dsp0

device 1: [MediaTV Pro III USB (EU)]  DVB-C, DVB-T, DVB-T2, ANALOG-TV, FM-RADIO,
 REMOTE-CONTROL, OSS-AUDIO, RDS
  [INFO]:
     STATUS: STANDBY
  [BUS]:
     ID: 2-1
  [SERIAL]:
     ID: U150310172957
  [DVB-C]:
     FRONTEND: /dev/dvb/adapter2/frontend0
     DVR: /dev/dvb/adapter2/dvr0
     DMX: /dev/dvb/adapter2/demux0
  [DVB-T]:
     FRONTEND: /dev/dvb/adapter2/frontend0
     DVR: /dev/dvb/adapter2/dvr0
     DMX: /dev/dvb/adapter2/demux0
  [DVB-T2]:
     FRONTEND: /dev/dvb/adapter2/frontend0
     DVR: /dev/dvb/adapter2/dvr0
     DMX: /dev/dvb/adapter2/demux0
  [ANALOG-TV]:
     VIDEO0: /dev/video1
     VBI0: /dev/vbi1
  [FM-RADIO]:
     RADIO0: /dev/radio1
     RDS: /dev/rds1
  [REMOTECONTROL]:
     INPUT0: /dev/mediainput1
  [OSS]:
     OSS0: /dev/dsp1


Just to make sure all tuners are loaded:

Code:
root@bm750:~#  cat /proc/bus/nim_sockets
NIM Socket 0:
        Type: DVB-S2
        Name: BCM7335 DVB-S2 NIM (internal)
        Frontend_Device: 0
NIM Socket 1:
        Type: DVB-S2
        Name: BCM7335 DVB-S2 NIM (internal)
        Frontend_Device: 1

NIM Socket 2:
        Type: DVB-C
        Name: Sundtek DVB-C (0/0) (USB)
        Frontend_Device: 2
NIM Socket 3:
        Type: DVB-C
        Name: Sundtek DVB-C (III) (1/0) (USB)
        Frontend_Device: 3
root@bm750:~#

« Letzte Änderung: März 14, 2015, 02:35:54 pm von jongbj » Gespeichert
Sundtek
Administrator
Hero Member
*****
Beiträge: 7504


Profil anzeigen
« Antworten #67 am: März 14, 2015, 02:31:22 pm »

Did you set it up in the sundtek control center?

Did you install it using the Sundtek Settopbox Installer?
Gespeichert

Sundtek Ltd. Support Engineer
jongbj
Newbie
*
Beiträge: 15


Profil anzeigen
« Antworten #68 am: März 14, 2015, 02:37:36 pm »

both yes, I installed through the programm on page 1 (ssi.exe) and then
configured in the Sundtek Control Center on the Vu+Duo. I put a yes at the 'second tuner' option.
Gespeichert
jongbj
Newbie
*
Beiträge: 15


Profil anzeigen
« Antworten #69 am: März 14, 2015, 02:46:52 pm »

both yes, I installed through the programm on page 1 (ssi.exe) and then
configured in the Sundtek Control Center on the Vu+Duo. I put a yes at the 'second tuner' option.

I tried uploading a picture of SCC as proof but the board won't let me.
Gespeichert
Sundtek
Administrator
Hero Member
*****
Beiträge: 7504


Profil anzeigen
« Antworten #70 am: März 14, 2015, 02:59:53 pm »

After that did you configure and enable the tuner in the tuner selection?
Gespeichert

Sundtek Ltd. Support Engineer
jongbj
Newbie
*
Beiträge: 15


Profil anzeigen
« Antworten #71 am: März 14, 2015, 03:02:39 pm »

Yes I did, as I deactiviated the S tuners, both C tuners are active

Both tuners are setup exactly the same, just confirmed that again
« Letzte Änderung: März 14, 2015, 03:20:38 pm von jongbj » Gespeichert
Sundtek
Administrator
Hero Member
*****
Beiträge: 7504


Profil anzeigen
« Antworten #72 am: März 14, 2015, 03:07:06 pm »

2 Tuners definitely work and it has been tested.

You might try to disable all tuners -- ok that
And enable them again in order to write a new tuner configuration.

Did you set up the tuner configuration properly in the tuner selection?
Eg. Tuner D same as Tuner E?


All the information you posted so far look correct on the driver installation.
So it seems like a configuration issue inside Enigma which is related either to the tuner configuration or possibly to the channel list.
Gespeichert

Sundtek Ltd. Support Engineer
jongbj
Newbie
*
Beiträge: 15


Profil anzeigen
« Antworten #73 am: März 14, 2015, 03:44:54 pm »

I tried disabling both tuners and then re-enabling them.
That didn’t work.
In the order of old stick as tuner C and new stick as tuner D, I get picture through tuner C but tuner D does not work.
Then I attached only the new stick and that did not give me any picture. I did notice that the responsiveness of the system became terrible, about 5 seconds to process each remote control push.
Then I installed the old stick as tuner D and the new one as tuner C. Responsiveness is the same as without the old tuner.
This leads me to believe the cause should be found in the new tuner. Somehow it seems to cause enormous overhead resulting in poor responsiveness of the system.

What I also noted, even though the code I posted seems to show the stick is available, the SCC claims ‘no stick found’ for the second stick. Perhaps that could be the cause.
Gespeichert
Sundtek
Administrator
Hero Member
*****
Beiträge: 7504


Profil anzeigen
« Antworten #74 am: März 14, 2015, 03:51:35 pm »

Which Settopbox Image do you use?

And did you try another Settopbox image already?

According to the serial number seems like the unit was tested on our side on 10th of March / 5:04pm without any issues
« Letzte Änderung: März 14, 2015, 03:54:46 pm von Sundtek » Gespeichert

Sundtek Ltd. Support Engineer
Seiten: 1 ... 3 4 [5] 6
Drucken
Gehe zu: